بدیهی است که در طراحی و ساخت اتصالات خطوط لوله، تناسب شرایط و مشخصات فنی اتصال با مختصات فنی خط لوله یا مخزن دارای اولویت اساسی است. مجری طرح باید در درجه اول سنجش دقیقی از شرایط فنی خط داشته باشد و بر اساس آن بتواند بهترین اتصال با کیفیت و دوام و قابلیت تحمل در برابر شرایط خط را داشته باشد. پیش تر اشاره شد که اسپلیت تی از اتصالات مستحکم خطوط لوله است و از آن جا که لوله را به طور کامل در بر می گیرد، این قابلیت را دارد که عملیات انشعاب گیری، یا هر فرایند دیگری که به ی اتصال انشعابی خط لوله مربوط می باشد را تحمل کند. بر این اساس معمولاً ترجیح بر آن است که از اتصالی نظیر اسپلیت تی روی خطوط لوله استفاده شود.
اما نکته حائز اهمیت محدودیت هایی است که این اتصال با خود به همراه دارد و باعث می شود که در برخی مواقع اتصالات دیگر بر آن ترجیح داده شوند. مزیت های این اتصال نسبت به سایر اتصالات انشعابی خطوط لوله و مخازن را می توان به شرح زیر برشمرد:
- فشار بالاتری را تحمل می کند.
- قابلیت و استحکام بالاتر برای خطوط لوله حاوی سیالات با دمای بالا را دارند
- از آن جا که پوششی کمربندی و سراسری حول لوله ایجاد می کند برای کارفرما مطمئن ترین اتصال محسوب می شود.
- زمانی که می خواهیم از لوله ای به سایز مشخص انشعابی به همان سایز ایجاد کنیم مطمئن ترین اتصال برای انشعاب گیری اسپلیت تی است.
- با وجود دشواری جوشکاری و نصب، اما خطوط جوش طولانی تر و تعداد پاس های جوش احتمالی بیشتر، این اتصال را در برابر فشارهای محیطی قوی تر از سایر اتصالات می گرداند.
به دلایل فوق است که در فرایندهای محتلف خطوط لوله، چه پایپینگ و چه انشعاب گیری، استفاده از اسپلیت تی بر سایر اتصالات ترجیح داده می شود. این مهم در شرایطی که اتصال مذکور قرار است برای انشعاب گیری گرم یا هات تپ مورد استفاده قرار گیرد نقش مثمر ثمرتری ایفا می کند. اما این اتصال نیز دارای محدودیت های خاص خود است و نمی توان در تمامی مواقع از آن استفاده کرد. اسپلیت تی می تواند به همان اندازه مزایای که دارد، محدودیت هایی را نیز با خود به همراه داشته باشد که پیشبرد عملیات انشعاب گیری را دچار مشکل کند. از میان اتصالات سه راهی برای انشعاب گیری از خط لوله، هیچ کدام بر دیگری مزیتی ندارد و انتخاب هر یک از آن ها کاملاً وابسته به شرایط خط است. از این رو اسپلیت تی گرچه مشخصات فنی فوی و مستحکم تری در مقایسه با اتصالات انشعابی دیگر نظیر سدل نیپل دارد، اما این به معنای توجیه آن در هر شرایطی نیست.
محدودیت های اسپلیت تی خود را در چند شرایط بیشتر نمایان می کند؛ زمانی که سایز انشعاب گیری بسیار کوچک باشد، زمانی که سایز انشعاب بسیار بالا باشد و زمانی که خط لوله یا مخزن دارای قطر بالایی باشد. در این شرایط است که استفاده از اتصالاتی نظیر سدل نیپل و دیگر اتصالات انشعابی قابل توجیه تر خواهد بود. در زمانی که سایز انشعاب گیری پایین باشد طبیعتاً اتصال فشار کمتری را تحمل می کند و از این رو نیازی به استفاده از اتصالات انشعابی مخصوص خطوط پر فشار نظیر اسپلیت تی نخواهد بود. اما از سوی دیگر این اتصال در مواقعی که انشعاب گیری روی مخازن یا لوله های سایز بزرگ انجام می گیرد، و نیز در مواقعی که عملیات انشعاب گیری در سایز بزرگ می باشد می تواند ریسک بالاتری را داشتخ باشد. در این موافع معمولاً از سدل نیپل استفاده می شود.
البته اگر محدودیت مربوط به سایز انشعاب باشد می توان با استفاده از تدابیر ویژه از اسپلیت تی بهره برد. ایجاد قطعات ساپورت کننده اسپلیت تی به منظور افزایش استحکام و تقویت خطوط جوش از نکاتی است که باید در انشعاب های سایز بزرگ بدان توجه داشت. اهمیت این نکته زمانی بیشتر خواهد شد که بدانیم بر حسب استانداردها نسبت طول سدل اسپلیت تی به نیپل و سایز انشعاب میزان مشخصی است و نمی توان طول اسپلیت تی را از حد اقل استاندارد، پایین تر طراحی کرد. این نکته نیز در فرایند انتخاب این اتصال انشعابی برای انشعاب گیری ضروری است.
گروه هات تپ میراژ بر حسب سوابق و تجربه خود در زمینه ساخت اسپلیت تی در سایزهای بزرگ توانانیی بالایی دارد. به این پشتوانه می توان از ساخت اسپلیت تی تا سایز ۷۲ اینچ بر حسب استانداردها سخن گفت. در صورتی که مشتریان انشعاب گیری در سایزهای بزرگ تر را مد نظر داشته باشند نیز می توان با استفاده از تدابیر ابتکاری اسپلیت تی مطمئن و با سایز مورد نظر مشتری را طراحی کرد. بدیهی است هر چه سایز انشعاب بالاتر می رود میزان حساسیت متغیرها و قطعات این اتصال انشعابی خط لوله بیشتر خواهد شد اما ما قادریم بر حسب تجارب این موارد را لحاظ کرده و بهترین اتصال را آماده و تحویل مشتری دهیم.
افزون بر این می توان با تقویت اتصال اسپلیت تی و به طور کلی تبدیل آن به فول سدل بر ضریب ایمنی آن بسیار افزود. قطعاتی ساپورت کننده فول سدل این امکان را اتصال می دهند که در فشارهای بالا و سایزهای انشعابی زیاد قابلیت انشعاب گیری و آب بندی خود را به حداکثر میزان خود نشان دهند و به این ترتیب مشتریان و کارفرمایان از مزایای یک اتصال مطئن روی خطوط لوله خود بهره ببرند.